Hitta den bästa carporten för ditt hus

Det finns många olika hustyper där ute, allt från villor, till radhus och större fastigheter eller till och med gårdar. Beroende på vilken typ av hus du bor i, kan du ha olika alternativ för var du parkerar bilen. I vissa fall kanske huset har ett inbyggt garage, eller ett garagetält utanför huset. I andra fall kanske man bara parkerar bilarna utanför huset, på en uppfart eller grusplan.

Det finns dock ytterligare ett alternativ som fungerar otroligt bra oavsett vilken typ av hus du bor i – nämligen en carport. Det är en effektiv lösning som tar minimalt med plats, men som ändå säkerställer att din bil håller sig skyddad från regn och rusk.

Vad är en carport?

En carport är ungefär som ett mini-garage för bilen. Det finns mängder av olika sorters modeller, och det finns dessutom modeller för 2 bilar samt för husbil. En carport kan se ut på olika sätt, men i regel är det en stomme med ett tak som skyddar bilen. Det finns varianter som du kan integrera med ditt hus, och separata som du kan installera utanför huset som står på egen hand.

Beroende på vilket hus du bor i och vilken storlek du har på din uppfart, eller bredvid ditt hus, kan du installera olika produkter beroende på dina behov. Har du två bilar behöver du en så kallad dubbel carport, där två bilar får plats under ett och samma tak. Detsamma gäller husbilar, som såklart behöver lite mer plats än en vanlig bil.

 

Modern carport bredvid ett hus

Vilken carport passar för mitt hus?

Att hitta rätt produkt för ditt hem är inte svårt. Det du behöver veta är såklart vilken storlek du har att jobba med och hur stort garage du behöver. I många fall kanske man bara har en bil, vilket innebär att det är enkelt att få tag på en billig carport som inte tar så mycket plats.

Om du är i behov av extra förvaring kan du dessutom välja att köpa en carport med förråd, som både ger dig plats för bilen och extra utrymme att förvara prylar på. Många som köper en carport med förråd använder förrådsdelen till att förvara utemöbler, verktyg eller andra saker som man helst inte vill ha inne i huset.

Kolla gärna på Houzz.com om du söker inspiration för ditt byggprojekt!

 • Palmako Karl 30

 • Area: 30,7m2
 • Kraftiga stolpar av limträ
 • Dubbel carport för två bilar
 • 2,44 x ? x ? (h x l x b)
 • Kolla pris och köp nu  
 • Palmako Karl 45

 • Area: 45,7m2
 • Kraftiga stolpar av limträ
 • Dubbel carport för två bilar
 • 2,44 x ? x ? (h x l x b)
 • Kolla pris och köp nu  

Vad om jag har 2 bilar?

Om du har två bilar finns det såklart mängder av bra erbjudanden på större modeller också. En carport för 2 bilar är större än vad en “vanlig” är, och den ger dig mer plats att förvara dina bilar på. Det är dessutom ett bra val för dig som ofta har besök, eller kanske en firmabil som du tar hem då och då.

En carport för 2 bilar kräver dock lite mer utrymme än en för en bil, men om du har lite extra plats på tomten eller uppfarten är det såklart inte några problem. Du kan även fundera på att köpa hem ett garagetält, om du vill att bilarna ska få lite extra skydd mot dåligt väder, eller om du bara vill ha utrymme för extra förvaring.

Carport för husbil

Som vi nämnde tidigare finns det carports som är gjorda för husbilar också. En husbil är så pass stor att den kräver en produkt med högre tak, som dessutom är bredare. Att ställa in en husbil i ett garage kan vara knepigt och det är inte många som har tillgång till garage av sådana storlekar hemma – därför är en carport ett bra val om du vill skydda din husbil under vintern.

Att ställa bilen, eller husbilen, under ett skydd är dessutom bra mot solljus. Beroende på vilken temperatur och årstid det är kan solens strålar orsaka slitage på lacken. Att ha en carport att parkera under skyddar bilen, och håller den dessutom svalare än vad den skulle vara om den stod direkt i solen.

Bästa carport med förråd?

Om du är intresserad av en carport med förråd finns det många olika modeller att välja mellan. Det finns dessutom olika möjligheter till utrymme, beroende på storlek och funktioner. Den bästa med förråd för just dig beror alltså helt och hållet på hur mycket utrymme du behöver för förvaring (av t.ex. sportutrustning, som cyklar och SUP-brädor el.dyl.), samt hur många bilar du har.

Vad kostar de?

Som du kanske förstår finns det en hel del saker att tänka på när du ska köpa din nya carport. Du behöver veta hur många bilar som ska kunna parkera under den, hur mycket plats du har på din tomt och om du behöver något extra utrymme för förvaring. Du behöver såklart även hålla dig inom en rimlig prisklass – något som vi på Garagetält.se gärna hjälper dig att hitta.

 • De billigaste varianterna kostar ca 15 000 – 20 000 kr
 • Mellanstora varianter kostar kan kosta 30 000 – 50 000 kr
 • De allra största (med förråd) kan kosta upp till 150 000 kr

Vi är proffs på garage, garagetält och carport och vi hjälper dig gärna att hitta en billig produkt som passar för just dina behov.

Köp en billig carport redan idag

Oavsett om du vill köpa en för 2 bilar, en för husbil eller en enkel för en bil – kan du alltid vända dig till oss på Garagetält. Vi hjälper dig att hitta rätt val för ditt hem, och ser till att du får en carport som matchar dina behov.